اخبار

پیشگیری از بیماری تب مالت به مناسبت نزدیکی فرا رسیدن عید سعید قربان

پیشگیری از بیماری تب مالت به مناسبت نزدیکی فرا رسیدن عید سعید قربان

     دکتر حسین بیگلری رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در برنامه رادیویی زنده کارمیشن با موضوع پیشگیری از بیماری تب مالت به مناسبت نزدیکی فرا رسیدن عید سعید قربان گفت تب مالت همانگونه که از نامش پیداست از کشور مالت در دریای مدیترانه منشا گرفته است و یکی از بیماری‌های مهم مشترک بین انسان و دام است که با توجه به فصل بهار و زاد ولد دام‌ها و مصرف بیشتر لبنیات توسط مردم و در عین حال حاضر نزدیک شدن به عید سعید قربان، می‌توان افزایش موارد ابتلا به آن را شاهد باشیم.
 دکتر بیگلری گفت تب مالت در صورت تماس محافظت نشده با دام ، لاشه یا احشاء دامی و یا مصرف شیر و لبنیات غیر پاستوریزه ، مصرف گوشت‌های بین جاده‌ای و عدم نگهداری آن در یخچال قبل از مصرف می‌تواند رخ بدهد.

 این بیماری که از نوع باکتری است می تواند از حیوان آلوده به انسان منتقل می‌شود و در انسان ایجاد علائم بیماری می‌کند.

وی افزود در عید قربان سالهای پیش کسانی که بی‌احتیاطی غیر بهداشتی کردند و بدون استفاده از وسایل حفاظت شده فردی مناسب با دام تماس داشتند بعد از چند هفته مبتلا به تب مالت شدند.

دکتر بیگلری با اشاره به این که تب مالت به واسطه طیف بسیار زیادی از بیماری‌ها که در بدن فرد ایجاد می‌کند به اسم بیماری هزارچهره معروف است توصیه کرد هر نوع گوشتی بعد از ذبح و قبل از مصرف به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه یخچال نگهداری شود .

ایشان در ادامه افزود علائم تب مالت یا بیماری هزار چهره بعد از طی دوره نهفتگی حدودا بین ۲ تا ۶ هفته به شکل علائم اولیه شامل لرز، درد مفاصل ، کوفتگی بدن ، استخوان درد و سردرد بروز پیدا می‌کند و در صورتی که بیماری به درستی تشخیص داده نشود باعث تخریب مفاصل و حتی از کار افتادگی می‌شود و عوارضی مثل عوارض قلبی و مننژیت مغزی را به دنبال خواهد داشت و از مهمترین عوارض آن ناباروری ( نازایی) و افسردگی است .

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه افزود از نظر اجتماعی و فرهنگی درک کنیم که سلامت انسان مهمتر از هر چیزی است پس لازم است دامی را که مد نظر ذبح هست از کشتارگاههای مورد تایید دامپزشکی و یا میادینی که توسط شهرداریها‌ و دامپزشکی با نظارت دامپزشک است و ذبح در این مراکز انجام می شود ، تهیه گردد.

دکتر بیگلری افزود در مورد راههای تشخیص ، به شرح حال فرد دقت شود در صورتیکه بعد از مصرف لبنیات غیر پاستوریزه و تماس محافظت نشده با دام باشد و تشخیص پزشک معالج با درخواست انجام تست اختصاصی تب مالت باشد پس از تایید تشخیص ، حداقل دو ماه با دو داروی مناسب تجویز شده توسط پزشک معالج ، درمان مناسب انجام شود و داروها به صورت منظم مصرف شود ، پایش درمان و حصول اطمینان از دوران درمان بسیار حائز اهمیت است.

ایشان در ادامه گفت اصل کاردر پیشگیری از تب مالت ، واکسیناسیون دام‌ها مخصوصاً در مناطق پرخطر برای پیشگیری از ابتلای انسان به تب مالت است. همچنین شیر به دمای جوش برسد تا پاستوریزه شود و سپس مصرف شود .

وی با اشاره به اینکه تب مالت یک بیماری مزمن است افزود لازم است گروه‌های در معرض خطر شامل زنان باردار ، سالمندان و افرادی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند دقت و پیشگیری بیشتری انجام دهند.

دکتر بیگلری تاکید کرد نظارت بهداشتی هر ساله توسط همکاران مرکز بهداشت و دامپزشکی انجام می‌شود اما همکاری بیشتر شهرداری در جلوگیری از کشتار غیر مجاز دام حائز اهمیت است که نظارت بر ذبح شرعی ، مجاز و بهداشتی دام صورت گیرد.

 وی در خاتمه گفت در وهله اول رکن پیشگیری از تب مالت ، واکسیناسیون دام‌ها توسط دامپزشک است و در مرحله دوم مردم بیشتر مراقب باشند علی الخصوص در عید سعید قربان که هر گونه تماس با دام و وسایل محافظت شده شامل عینک ، دستکش و گان خصوصاً توسط سلاخ‌ها و دامپروران استفاده شود که احیانا مبتلا به بیماری تب مالت نشوند.

 
۱۵ خرداد ۱۴۰۴ ۱۳:۵۷

نظرات بینندگان

نام را وارد کنید
تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید